Of bel naar het telefonisch spreekuur, dagelijks tussen 9-17u
078 - 770 81 81

HomeStart Zwijndrecht/ HIA

HomeStart

Welkom bij Home-Start Zwijndrecht en Hendrik Ido Ambacht.

Home-Start Zwijndrecht en HIA wordt aangeboden in de gemeenten Zwijndrecht, Hendrik-Ido-Ambacht en uitgevoerd door de vereniging Humanitas. Wij werken samen in deze gemeenten met of vanuit de Centra voor Jeugd en Gezin, en zorgen voor een goede toegang en bereikbaarheid van Home-Start voor  ouders en kinderen.

Wij van Home-Start weten goed wat de uitdagingen en kansen zijn voor gezinnen in deze gemeente(n). Allerlei omstandigheden kunnen het opvoeden tijdelijk lastiger maken. Bijvoorbeeld door baanverlies, misschien zijn er financiële problemen, ziekte, een echtscheiding, problemen op het werk, verhuizing etc. Maar ook gezinsuitbreiding, weinig of geen familie/vrienden in de buurt, kunnen het gevoel geven er als ouder alleen voor te staan.

Wij van Home-Start, kunnen een steuntje in de rug bieden, zodat opvoeden weer leuk wordt. Een goed getrainde vrijwilliger komt wekelijks thuis langs en biedt een luisterend oor en vriendschappelijk contact. Samen word gewerkt aan de knelpunten die de ouder(s) ziet in zijn gezin en wil veranderen.

Hoe meld ik me aan?
Bent u moeder of vader van één of meer jonge kinderen van maximaal 6 jaar, dan kunt u terecht bij Home-Start. Woont u in Zwijndrecht, dan kunnen gezinnen met een kind tot 14 jaar zich ook aanmelding. Dit noemen we Home-Start+.

Wilt u meer informatie over ondersteuning door één van onze vrijwilligers? Neem dan gerust contact op met de coördinator. Verderop staan de gegevens van de Home-Start coördinator. De Home-Start coördinator maakt een afspraak met u om samen, bij u thuis, uw vraag te bespreken. Daarna wordt een vrijwilliger aan u voorgesteld. Als het klikt, komt de vrijwilliger een dagdeel per week bij u thuis. Afhankelijk van uw vraag of behoefte kunt u ondersteuning krijgen van drie maanden tot ongeveer een jaar, en soms ook langer.

Wilt u als verwijzer Home-Start voor een gezin?
Als u denkt dat Home-Start voor een gezin een passend aanbod kan zijn, kunt u contact opnemen met de coördinator. Meer informatie over Home-Start vind u op https://www.home-start.nl/pages/Home-start/Verwijzers

Wilt u vrijwilliger worden?
Als u overweegt om Home-Start vrijwilliger te worden, kunt u bij de coördinator informatie opvragen. Ook vind u uitgebreide informatie op https://www.home-start.nl/pages/Home-start/Vrijwilligers

Home-Start Zwijndrecht en HiA bereikbaarheid.
Voor informatie én vragen kunt u ons bellen op 06 - 12 42 27 48. U kunt ons ook een email sturen met uw vraag: i.vandervies@humanitas.nl

Kantooradres
Nassauweg 6
3314 JR Dordrecht

Trefwoorden A-Z