Of bel naar het telefonisch spreekuur, dagelijks tussen 9-17u
078 - 770 81 81

Ouders, blijf positief!

triple P
04 februari 2015

Welk aanbod past bij mij?

Ouders hebben verschillende behoeftes als het gaat om opvoedingsondersteuning. Sommige ouders hebben wat tips nodig om ervoor te zorgen dat hun kind ‘s avonds rustig gaat slapen. Anderen hebben meer aan een stappenplan om driftbuien tegen te gaan in de supermarkt. Maar er zijn ook ouders die serieuzere problemen hebben en die intensievere hulp nodig hebben.

Dit is de reden dat er zoveel verschillende ondersteuningsvormen zijn. Je kiest als ouder zelf wat het beste voor jou en je gezin is. Het gaat erom dat je precies de hulp ontvangt waar je naar op zoek bent. Niet teveel, en niet te weinig.

Bedenk bij het lezen van de onderstaande situaties of jij jezelf hierin herkent. Ben jij dit? Je zult snel te weten komen of er een ondersteuningsvorm tussen zit die bij jouw specifieke behoeftes past. Je komt er ook achter welke Triple P vormen individueel gegeven worden en welke soorten groepsondersteuning er beschikbaar zijn.

Korte sessies met andere ouders

Ben jij dit?

Je vindt opvoeden over het algemeen leuk. Je weet dat je op de goede weg bent. Er zijn echter momenten die minder leuk en zelfs lastig kunnen zijn. Bijvoorbeeld als je kleuter zijn of haar eten niet op eet. Of als je zesjarige dochter haar speelgoed niet wil opruimen. Was er maar iemand die je tips kon geven om deze momenten gemakkelijker te maken. Als jij jezelf hierin herkent, dan zou een Lezing Positief Opvoeden iets voor jou kunnen zijn.

Lezingen Positief Opvoeden

Snel en persoonlijk: individuele hulp

Ben jij dit?

Over het algemeen gaat het best goed met de opvoeding, op 1 ding na! Misschien is je dochter een moeilijke eter, wordt je zoon af en toe driftig of heb je een moeilijke slaper en heb je alles al geprobeerd.

Als je gewoon wil weten hoe je het beste met een specifiek probleem om kan gaan, dan zou een Kort Adviesgesprek Positief Opvoeden iets voor jou kunnen zijn. Bij Kort Adviesgesprek worden alleen de basisstrategieën behandeld en misschien is dit alles wat je nodig hebt, of waar je nu tijd voor hebt.

Kort Adviesgesprek Positief Opvoeden

Ben jij dit?

Het zou toch makkelijker moeten zijn als ouder! Wellicht kun je je dochter niet meenemen met boodschappen doen omdat ze dan iedere keer een driftbui krijgt. Of misschien heb je een kind dat het naar bed gaan omtovert tot een ware nachtmerrie. Of een zoon die nooit lijkt te luisteren, wat je ook tegen hem zegt.

Als je een kind een specifiek gedragsprobleem hebt waardoor je gezinsleven moeilijker is dan het zou moeten zijn, zou Advies Positief Opvoeden je kunnen helpen. Advies Positief Opvoeden biedt ondersteuning die is afgestemd op het oplossen van jouw specifieke problemen.

Advies Positief Opvoeden

Ben jij dit?

Een kind dat ontploft in de supermarkt. Een kind dat niet naar bed gaat zonder een gevecht. Een kind dat altijd ongehoorzaam is, degene is die bijt, slaat of vecht.

Als je kind voldoet aan een van deze beschrijvingen, dan zou een Workshop Positief Opvoeden iets voor je kunnen zijn. Workshops Positief Opvoeden zijn korte, kleine groepssessies die ouders praktisch advies bieden om specifiek probleemgedrag aan te pakken.

Workshops Positief Opvoeden

Aanhoudende ondersteuning in groepen of één op één

Is dit jouw familie?

Het lijkt alsof andere ouders niet zo worstelen als jij. Jouw kind misdraagt zich aan de lopende band. Frustratie, woede en tranen komen binnen jouw gezin veel voor. Er wordt waarschijnlijk veel geschreeuwd en je kind kan agressief zijn – slaat jou, de meubels of zijn of haar broers en zussen. Eigenlijk is iedere dag – van het ontbijt tot aan het avondeten – een gevecht. Als dit herkenbaar is, kan Cursus Positief Opvoeden je helpen. Cursus Positief Opvoeden geeft je ondersteuning om het gedrag van je kind te managen en om problemen die stress opleveren te verminderen.  

Of ben jij dit?

Je wilt het meest gelukkige gezin dat er bestaat creëren. Je hebt een aantal zorgen over het gedrag van je kind – misschien is dat ongehoorzaamheid, of wil je simpelweg weten hoe je betere routines voor het avondeten en slapengaan kunt ontwikkelen. Wat het ook is, je bent erg geïnteresseerd om meer te leren over positief opvoeden en hoe je dit kunt toepassen op je gezin. Als je er klaar voor bent om een diepgaande blik te werpen op opvoedstrategieën die echt werken, dan is Cursus Positief Opvoeden ideaal voor jou.

Cursus Positief Opvoeden

Ben jij dit?

Het lijkt alsof andere ouders het minder zwaar dan jij hebben. Jouw kind misdraagt zich aan de lopende band. Frustratie, woede en tranen komen binnen jouw gezin veel voor. Er wordt waarschijnlijk veel geschreeuwd en je kind kan agressief zijn – slaat jou, de meubels of zijn of haar broers en zussen. Eigenlijk is iedere dag – van ontbijt tot het avondeten – een gevecht.

Als dit herkenbaar klinkt, dan kan Ondersteuning Positief Opvoeden je helpen. Ondersteuning Positief Opvoeden geeft je support om het gedrag van je kind te managen en geeft je ondersteuning om het gedrag van je kind te managen en om problemen die stress opleveren te verminderen.

Ondersteuning Positief Opvoeden

Trefwoorden A-Z