Of bel naar het telefonisch spreekuur, dagelijks tussen 9-17u
078 - 770 81 81

Thema Drinkwater

Pakjes drinken mee naar school, het lijkt zo gemakkelijk. Maar je kind krijgt gemiddeld door deze zoete drankjes ruim 6 kilo suiker per jaar binnen. Verandering daarin zou enorm bijdragen aan een gezond gewicht voor je kind.
Door aandacht voor het thema drinkwater wordt water drinken weer de normaalste zaak van de wereld. Door themaweken, voorlichting en beleid ontdekken kinderen dat water drinken lekker, gezond en zelfs leuk is. En voor ouders is het misschien nog wel makkelijker en goedkoper!

Waterkickoff bij kindcentrum De Notenbalk

In Zwijndrecht drinken de kinderen bij veel kinderdagverblijven water. Zelfs met super leuke water karaffen, zodat kinderen zelf hun bekertje met water kunnen vullen als ze dorst hebben. Verschillende basisscholen hebben een waterkickoff gedaan. Een waterkickoff is een waterestafette waarbij de verschillende groepen van de school tegen elkaar strijden. Daarna kregen alle leerlingen een bidon om op school en bij het sporten water te kunnen drinken. De school kan ook een lespakket gebruiken om de kinderen meer te leren over drinkwater.

Tips

Weet jij nog niet hoeveel suiker er in jou lekkerste drankje zit? Kijk dan op de drankjes calorieën checklist (zie downloads), dan zie je ook gelijk hoeveel minuten je moet lopen of fietsen om de suiker te verbruiken.

Wil je weten hoe je water drinken voor jou kind leuker kan maken? Lees de tips in de waterfolder bij de downloads.

Maak ook je eigen drinkwater poster! Dit kan ook voor je vereniging of andere organisatie die over gaat op water.

Vraag je je af of het wel veilig is je flesje of bidon water opnieuw te vullen? Lees hier hoe je je flesje schoon houdt en veilig en goedkoop je flesje met water hervult of lees de richtlijnen Gebruik drinkwater bidons bij de downloads.

Kijk ook op facebook, daar plaatsen we foto’s van water activiteiten.

 

Trefwoorden A-Z