Of bel naar het telefonisch spreekuur, dagelijks tussen 9-17u
078 - 770 81 81

Gezonde Sportkantine

Sport en beweeg jij ook graag? En kies je bewust voor een gezonde leefstijl voor jezelf en je kind? Dan hoort daar gezond eten en drinken bij. Ook in de sportkantine moet die keuze er zijn. Het landelijke project De Gezonde Sportkantine stimuleert de gezondere keuze in sportkantines, zonder dat de omzet van de kantine omlaag gaat!

Een kistje fruit op de bar of een volkoren tosti. En bekijk eens wat de kinderen krijgen in de pauze van de weddstrijd. Het hoeft niet moeilijk te zijn om te starten met de Gezonde sportkantine. Je kunt, samen met je sportvereniging, de eerste stap zetten door voor brons te gaan!

Kijk vooral ook op de website van de gezonde sportkantine of download de brochure en lees hoe je de eerste stappen zet. De sportkantine adviseur kan je helpen met je eerste (of misschien vervolg) stappen!

Wordt jou sportvereniging de eerste in Zwijndrecht met een gezonde kantine? En ga je voor brons, zilver of zelfs goud?!

Ideeën

Bekijk eens welk aanbod aan drinken je hebt, misschien zijn er (sport)drankjes die vergelijkbaar zijn en minder suiker bevatten.

Vul je aanbod aan met een paar gezonde(re) keuzes, zoals bijvoorbeeld ontbijtkoek en popcorn.

De populaire tosti kan je blijven maken, gebruik alleen eens een keer bruine of volkoren boterhammen.

Bekijk eens de Broodjeswijzer van het voedingscentrum voor een nieuw verenigingsbroodje.

Plaats de gezondse producten heel goed in het zicht, op ooghoogte. Plaats het ongezondste aanbod zo min mogelijk in het zicht.

Geef de kinderen in de pauze van de wedstrijd water of thee in plaats van de zoete limonade.

Trefwoorden A-Z